Fedezze fel a legolcsóbb repülőutakat

Laosz Plain of Jars

Ünnep Laosz Plain of Jars


Laosz keleti részén található egy olyan terület, amelyet a Plain of Jars-nek neveznek. Ez a terület Laosz egyik legérdekesebb és legtitokzatosabb helye, ezért a turisták között is egyre népszerűbb úticél. A terület különleges megjelenése és történelmi jelentősége miatt az UNESCO Világörökség része.

A Plain of Jars nagyjából Phonsavanh város közelében található, és összesen mintegy 90 különböző helyszín tartozik hozzá. A helyeken több száz óriási kőedényszerű tárgyat találhatunk, amelyek az általános elgondolás szerint 500-2500 évvel ezelőtt készültek. Az egyes tárgyak tömege akár több tonna is lehet, és az emberek eddig még nem tudják biztosan, milyen céllal készültek. A leggyakoribb elmélet szerint az emberek az ősi korban áldozati helyeknek használták őket, de az is lehetséges, hogy egy korábbi civilizáció oltárai voltak.

A Plain of Jars területén számos rejtélyes történet kapcsolódik a helyszínhez. Például történetek szólnak arról, hogy az amerikaiak bombázásai során a tárgyakat használták fedezőtárnak, mivel nem találták meg a laoszi gerillák rejtekhelyeit. Emellett jelenleg is folyik az ártéri területek bontása azért, hogy a teret meg lehetne szerezni mezőgazdasági célokra. Ennek hatására azonban a tárgyakat és az általuk hordozott történelmet kérdésessé tehetik.

Amikor Laoszba utazol, mindenképpen érdemes időt szakítani a Plain of Jars területére is, és megvizsgálni a kőedényeket. A turisták számára több olyan hely is elérhető a területen, ahol a tárgyakat nagyobb számban lehet megtekinteni és megtapasztalni a hely hangulatát. A helyi temetők és az ősi szellemek emlékeit is láthatjuk itt, és ha időzítésünk megengedi, még az is lehet, hogy egy hagyományos laoszi fesztiválon vehetünk részt a helyszínen.

Összefoglalva a Plain of Jars egy lenyűgöző terület, amelyet a laoszi történelem és kultúra szempontjából is érdemes megvizsgálni. Az óriási kőtárgyak hihetetlen látványt nyújtanak és rejtélyes történelemmel bírnak. Ha a laoszi utazásod során szeretnél egy igazán érdekes és meglepő helyet meglátogatni, akkor a Plain of Jars-t mindenképpen ne hagyd ki!


Gyakran ismételt kérdések és válaszok Laosz Plain of Jars


1) Mi az a Plain of Jars?

A Plain of Jars Laosz középső részén található, és feltételezik, hogy a Kőkorszakban található óriási kőedényeket tartalmaz.

2) Mekkora a Plain of Jars területe?

A Plain of Jars területe több mint 2 000 négyzetkilométer, ami Laosz legnagyobb régészeti területe.

3) Mikor fedezték fel a Plain of Jars területét?

A területet az 1930-as években fedezték fel, de csak az 1990-es években nyílt meg a turisták előtt.

4) Kik építették a kőedényeket a Plain of Jars-on?

A kőedények építőiről nincs pontos tudás, de feltételezik, hogy a Kőkorszakban élő emberek építették őket.

5) Mi volt a kőedények célja?

Nincs egyértelmű válasz erre a kérdésre, de feltételezik, hogy a kőedényeket temetkezési helyként használták.

6) Van-e bejáratidíj a Plain of Jars területére?

Igen, van bejáratidíj, de a belépés ára alacsony, és belépőjeggyel látogatható a terület.

7) Mi a legjobb idő a Plain of Jars meglátogatására?

A legjobb idő a Plain of Jars területének meglátogatására a november és február közötti időszak, amikor a hőmérséklet hűvösebb és szárazabb.

8) Mennyi időt tölthetek a Plain of Jars-on?

Egy kb. kétórás látogatás elegendő időt biztosít a kőedények és a terület látnivalóinak megtekintésére.

9) Mit kellene magammal hoznom a Plain of Jars-ra történő kiránduláshoz?

Hozz magaddal kényelmes cipőt, napvédő krémet, sisakot és vizet, mivel az időjárás forró lehet és a terület kőoszlopokkal veszélyes lehet.

10) Van-e forgalmas időszak a Plain of Jars vonzerejét illetően?

A turista szezon augusztustól áprilisig tart, így azok a hónapok a legforgalmasabbak a területre látogató turisták számára.


Időjárás Laosz Plain of Jars


Laosz síksága a Jaroké. Ez egy gazdag és kulturálisan fontos terület Laoszban. Az időjárás és a klíma itt változatos lehet, attól függően, hogy milyen évszakban vagyunk, és hogy milyen magasságban találjuk magunkat az országban.

Az évszakok Laoszban

Laosz szigete száraz és nedves évszakokra oszlik. A száraz évszak általában októbere és április között tart. Ez az évszak nagyon forró lehet, és a hőmérséklet általában meghaladja a 30 Celsius fokot. A nedves évszak általában május és szeptember között tart, és ebben az időszakban Laoszban nagy mennyiségű eső esik. Ebben az időszakban az átlagos hőmérséklet valamivel alacsonyabb, mint a száraz évszakban.

A hőmérséklet Laoszban

Az időjárás Laoszban meleg és nedves lehet. Az átlagos hőmérséklet 27 Celsius fok, de a meleg nyári hónapokban az átlagos hőmérséklet meghaladja a 30 Celsius fokot. Az éjszakák általában hűvösebbek, különösen a magasabb hegyvidéki területeken.

Az eső Laoszban

Laoszban az évi csapadékmennyiség átlagosan 1500 milliméter. Az esőzések általában a nedves évszakban történnek, de a tavaszi hónapok is néhány záport hozhatnak. A legtöbb eső júniusban hullik, és a hónap általában nagyon nedves.

Időjárás Laoszban Plain of Jars

A laoszi síkság, a Jaroké, száraz évszak közepén és vége felé fokozatosan melegedik. Július és augusztus a legmelegebb hónapok, amikor az idő nagyon forró lehet. Szeptemberben, amikor elkezdődik a nedves évszak, a hőmérséklet egy kicsit csökken, de még mindig meleg marad. A nedves évszak során az eső gyakran esik, és a terület zölddé válik. Az ünnepek és a turisztikai szezon a száraz évszakban vannak, de a nedves évszakban látogatók is lehetnek, akik az esőzésben gyönyörködnek és élvezik a friss levegőt.

Összességében az időjárás Laoszban Plain of Jars területén változatos lehet, de általában meleg és nedves. A különböző évszakokban a hőmérséklet és az eső mennyisége változhat, így érdemes tisztában lenni a terület időjárásával, mielőtt elindulnánk egy utazásra. A látogatók mindig győződjenek meg róla, hogy megfelelő ruházatot választanak, hogy kényelmesek legyenek a különböző időjárási viszonyokban.


Szállás Laosz Plain of Jars


Laoszban található egy egyedülálló hely, a Plain of Jars, amelyet nagyon sokan látogatnak évről évre. A régió hatalmas kő edényekről kapta a nevét, amelyek évszázadokkal ezelőtt emberek által készítették. Ez a terület természeti szépséggel van megáldva, és több remek szállási lehetőséget is kínál az arra utazóknak.

Aki azon gondolkodik, hogy Laoszban kirándul egyet, vagy épp nyaralni szeretne, ne hagyja ki a Plain of Jars-t. A régióban található szállodáknak köszönhetően az utazók kényelmesen és biztonságosan pihenhetnek az utazás során. A területen található szálláshelyek között vannak olyanok is, amelyek a környezetvédelemre helyezik a hangsúlyt, mint például az Akienvieng Guest House.

Az Akienvieng Guest House egy nagyon barátságos és kellemes szálláshely. A szálloda útja során a vendégek egy csodálatos erdőben sétálnak a kőedényekkel és a helyi falvakkal szemben. Az Akienvieng Guest House-ban mind a történelmi, mind a környezeti megfontolások egyaránt fontosak, és ezekkel összhangban törekednek a fenntartható turizmusra. A szálloda szépen berendezett és tiszta szobákat kínál, amelyek mindegyike saját fürdőszobával és erkéllyel rendelkezik. A vendégek élvezhetik a légkondicionált szobákat, a hatalmas ágyakat és a szép kilátást a környékre.

Ezenkívül a szálláshely közös kerttel és terasszal is rendelkezik. A vendégek a kertben pihenhetnek, ahol élvezhetik a növények és virágok illatát, vagy relaxálhatnak a teraszon, ami kiváló hely számukra, hogy megpihenjenek és élvezhessék a környező táj szépségeit. A szálloda személyzete nagyon szívderítő, segítőkész és barátságos, és bármikor készen áll arra, hogy segítsen a vendégeknek a különböző programok megszervezésében.

A Plain of Jars-ban sok minden van látnivaló, például a különböző kőedények, amelyeket az emberek évszázadokkal ezelőtt készítettek. A területen található minden szálláshely kiváló hely, ahonnan felfedezhető a környék kulturális értékei és környezeti szépségei.

Mindenesetre, ha Laoszban üdülést tervezünk, a Plain of Jars-ban található szállodák nagyon kiemelkedőek és figyelemre méltóak. Az Akienvieng Guest House tökéletes választás azok számára, akik nyugodt, kényelmes és barátságos helyen szeretnék eltölteni az üdülésüket, a környék kulturális és történelmi örökségei mellett. Azoknak a turistáknak, akik a fenntartható turizmust Tartják szem előtt, ez a szálloda megfelelő választás lesz, hogy élvezze a környező természet szépségét, de mégsem árt neki. Aki szereti az extrát, és szeretne egy kis pluszt belezni a kirándulásába, jó hír, hogy Akienvieng szállodája olyan kaland és extrém sportokat is kínál, mint a hegymászás, a biciklizés és még sok más.

Összességében a Plain of Jars-ban található szálláshelyek azoknak ajánlottak, akik ki akarnak szakadni a városi életből, és élvezni kívánják a természet szépségeit. Az Akienvieng Guest House egy kiváló szálláshely, amely megfelelő lehetőségeket kínál azok számára, akik nyugodt és kellemes felhőtlen üdülésre vágynak. Mindenképpen érdemes kipróbálni, ha Laoszra látogatunk.


Repülőjegy Laosz Plain of Jars


A Laosz-i Plain of Jars az egyik legfontosabb turisztikai célpont a térségben. Ez a régió, amelynek nevére az óriási, különböző méretű és alakú kőedények utalnak, a Laosz-tól délre található Phonsavanh városában található. Ha te is látni szeretnéd ezt a történelmi és kulturális értéket, itt van néhány információ az utazás alapjairól.

Először és legfontosabban, hogyan szerezzük meg a repülőjegyeket Laosz-ba? A legnagyobb nemzetközi repülőtere Laosz fővárosában, Vientianében található, és ide juthatunk közvetlenül Európából vagy Ázsiából. Jelenleg a Qatar Airways az egyik legjobb választás, hiszen kényelmes átszállás nélkül eljuthatunk a repülőtérre, és a járatok általában meghatározóbbak.

Miután kiérkeztünk a fővárosba, először is el kell jutnunk a Plain of Jars régióba. Phonsavanh városában találni fogjuk a helyi látnivalókat. A legjobb módja annak, hogy ide jussunk, az autóbérlés vagy a busszal való utazás. A környéken számos nyugati stílusú szálloda várja a turistákat, így az itt tartózkodásunk könnyű lesz.

Az utazásunk során javasolt egy néhány napot tartó tartózkodás, hogy minden érdekességet megnézzünk, ahogy tényleg megéri. Először is, a kőeszközöknek meg van a maguk története, amelyet a turisták kíváncsisága is érdekel. A legfontosabb látnivalók között szerepel a Blue Temple, a Phou Khun Mountain, a Tham Piu-cseppkőbarlang és a Long Tong-közösség háza.

Az utasok amiatt tartanak attól, hogy ezek az ismeretlen régiók túlságosan árthatnak az egészségüknek, de valójában nincs semmi arra utaló, hogy a vége pusztán esetlegesen jövünk haza megfázva vagy rosszul érezzük magunkat. A turizmus sikere érdekében a helyi hatóságok is sokat tesznek annak érdekében, hogy a turisták könnyedén érezhessék magukat, és élvezhessék a létező összes lehetőséget.

Összességében, azutazás Laosz Plain of Jars területére, egy jó lehetőség minden betöltött perce minden bizonnyal megérte, így ne habozzunk többé, és foglaljunk repülőjegyet, hogy minél hamarabb megtapasztalhassuk az élményt!


Ezrek elégedett ügyfelek

A legjobb ár biztosítása

A legnagyobb online repülőjegy-kínálat

A legjobb repülőjegy árak a világ minden tájára

Olcsó repülőjegyek a világ minden tájára, egy helyen.

Repülőjegyek áttekintése